Over ons

Welkom op de website van het Huifkarcentrum bij zorgboerderij De Hettenheuvel!

Ik ben Annemarie, eigenaar van de boerderij. Ik woon met mijn gezin sinds mei 2023 in het mooie Loerbeek. Ik verzorg graag je familiedag, kinderfeestje, bedrijfsuitje, groepsuitje of gewoon een heerlijk dagje uit met de huifkar of e-chopper/scooter. Bekijk de website voor de activiteiten en arrangementen.

Naast het verzorgen van verschillende activiteiten ben ik ook instructeur Freestyle en Centered Riding. Zie: “Paardrijlessen en leasepaarden” voor meer informatie.

Het Huifkarcentrum bevindt zich op zorgboerderij De Hettenheuvel. Is een zelfstandige organisatie die begeleiding biedt aan mensen met psychiatrische vraagstukken, kinderen/jongeren met autisme, mensen met dementie en mensen die niet volledig in de maatschappij mee kunnen komen. Meer informatie voor De Hettenheuvel vind je hier.

Ik hoop je snel te zien!

Vriendelijke groeten,

Annemarie

De omgeving

Montferland, gelegen in het zuidoosten van Gelderland en grenzend aan Duitsland, is een fraai natuurgebied dat alle seizoenen lokt. Bossen, heuvels en weidevelden wisselen elkaar af en fietsers en wandelaars zijn veel geziene gasten. De historische dorpen in de buurt, zoals`s-Heerenberg, Zeddam en Beek hebben veel te bieden.

Men kan het gebied op een sportieve manier verkennen, maar ook liefhebbers van cultuur komen zeker aan hun trekken. Veel van de historie van het Montferland is bewaard gebleven. In het Montferland en in het aangrenzende Duitse gebied zijn tientallen bezienswaardigheden te vinden, zoals historische panden, monumentale kerken, landgoederen, kastelen en molens.

Er zijn unieke combinaties te maken vanuit het veelzijdige aanbod. Diverse hotels, restaurants en bezienswaardigheden bieden je de mogelijkheid om onvergetelijke programma’s te maken voor één- of meerdaagse reizen. Het Montferland nodigt je uit om te overnachten, te eten, met een huifkar op stap te gaan of om grote attracties te combineren met de bezienswaardigheden en activiteiten in de dorpen en steden.

De heuvels van het Bergherbos, die gelegen is in het mooie Montferland, zijn stuwwallen die ontstaan zijn in de voorlaatste ijstijd. Het landijs dat zich vanuit het hoge noorden tot het midden van ons land uitstrekte, schoof massa’s aarde en stenen voor zich uit. Dat ‘morenepuin’ bleef als aarden wallen liggen toen de gletsjers zich terugtrokken. De Utrechtse heuvelrug, de Veluwe en de Sallandse heuvelrug zijn ook zulke stuwwallen. De natuur deed daarna de rest; door erosie, wind en regen vlakten de heuvels af en werden met een laag aarde bedekt. Dat bleek een prima voedingsbodem te zijn voor gevarieerde bomen- en plantengroei. Het Bergherbos is nu bijna geheel met bos bedekt. Hier en daar zijn er nog plekken waar men een prachtig uitzicht heeft over het omringende land. De in de volksmond zogenoemde ‘Kale Jacob’ (een onbegroeide heuveltop in het noorden van het Bergherbos) biedt een geweldig panorama op Arnhem, de Liemers, de Veluwe en de IJsselvalei. Sinds januari 2016 staat er in het Montferlandse bos ook een uitkijktoren. Vanuit uitkijktoren ‘de Hulzenberg’ is er ook een prachtig uitzicht, waarbij je met een verrekijker zelfs de Waalbrug in Nijmegen kan zien!

Translate »